Molotovcocktail bij Londense synagoge

De Londense politie heeft een man aangehouden die vanuit een voertuig een molotovcocktail gooide voor de deur van Golders Green Beth Hamedrash. Er vielen geen gewonden. Schade aan de synagoge lijkt zeer te zijn beperkt.

Volgens plaatselijke Joodse organisatie Community Service Trust zou er geen sprake zijn van terrorisme: 

 Volgens omwonenden en omstanders werd een man in een stilstaande auto voor de synagoge aangesproken door de politie, omdat hij een molotovcocktail bij zich had.

Politieversterking en brandweer waren snel ter plaatse, straten werden afgezet en buslijnen omgeleid.

Geen gewonden, geen terroristisch motief

Na een lang gesprek met de agenten gooide de man zijn brandbom, en veroorzaakte een kleine brand die snel geblust werd. Er vielen geen gewonden, en de pyromaan wordt vastgehouden op het politiebureau.

Britse antisemitismewaakhond CST staat bekend om hun diepgaande onderzoeken van antisemitisme in Groot-Brittannië en online. In 2020 publiceerden zij hun onderzoek naar antisemitisme gekleurd door het coronavirus, en documenteerden zij eerder de ergste websites van het internet qua antisemitisme zo grafisch, gedetailleerd en uitgebreid dat zij besloten dat hun rapport daarover niet geschikt voor publicatie was. Zij brachten namelijk de antisemitische websites zo goed in kaart, dat zij geen handleiding voor de zelfradicaliserende antisemiet wilden uitgeven.

CIDI vertrouwt CST als experts ter plaatse, als zij zeggen dat er geen terroristisch motief bij het incident was.