Stafleden Hapoel Petach Tikva door Poolse hooligans aangevallen

Na een wedstrijd in Polen zijn woensdagavond medewerkers van de Israelische voetbalclub Hapoel Petach Tikva door gemaskerde mannen aangevallen. Volgens de Israelische ambassade in Warschau betreft het hier een antisemitisch incident.

De club uit Petach Tikva was in Suchocin in Polen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen MKS Ciechanow. Na het spel gingen de spelers en de staf terug naar het hotel. Hooligans van Legia Warszawa kwamen echter uit een bos tevoorschijn en vielen de medewerkers van de Israelische voetbalclub aan. Hierbij raakten twee werknemers van Hapoel gewond. Na de aanval wist de Poolse politie een aantal van de agressors te arresteren.

Het Israelische team vermoedt dat de aanval gepland was. De wedstrijd stond onder politiebewaking en verliep vrij van incidenten. Pas toen de beveiliging was vertrokken, verschenen de Poolse relschoppers, aldus de club in een persbericht.

Volgens de Israelische ambassade in Warschau is de aard van de aanval antisemitisch. Ambassadeur Jack Tjodorowitz heeft aan de Poolse politie gevraagd een zero-tolerance beleid tegen de antisemitische hooligans te voeren. Yesh-Atid Knessetlid Yoel Razvozov sluit zich bij hierbij aan. In een brief aan de Poolse regering schrijft hij te verwachten dat de daders volgens de letter van de wet worden aangepakt.

 

 

Bronnen: The Times of Israel, One.co.il, Sport5, The Indian Express.