Oproep CIJO & CIDI: Ga mee naar demonstratie Genève

IN ISRAEL / Door: ELISE FRIEDMANN / 24 jun 2015 CIDI CIJO GAZA HAMAS VN

Maandag 29 juni wordt in Genève het eenzijdige en vooringenomen rapport van het VN-onderzoek naar de Gaza-oorlog van vorige zomer gepresenteerd aan de VN-mensenrechtenraad. Dit rapport beschuldigt Israel van ‘oorlogsmisdaden’ en zegt dat Israel zelf incidenten onvoldoende onderzoekt en de ‘schuldigen’ onvoldoende straft. Dit opent de deur voor een zaak tegen Israel voor het Internationaal Strafhof.

Die dag protesteren Joodse organisaties uit heel Europa tegen dit eenzijdige en vooringenomen rapport, voor het VN-gebouw in Genève, van 12:00 tot 15:00 uur. CIJO en CIDI organiseren dit in Nederland.

Het rapport, dat gisteren is uitgekomen, beschuldigt Israel van oorlogsmisdaden tijdens haar acties tegen Hamas in Gaza. Terwijl Israel er juist alles aan heeft gedaan om burgerslachtoffers onder de Gazaanse bevolking te voorkomen, suggereert dit rapport het tegendeel. Bovendien roept het rapport op tot stappen van het Internationaal Strafhof tegen Israel. Dit zou verstrekkende gevolgen hebben, ook in Nederland.

Het is nodig om uw stem te laten horen tegen de eenzijdige en vooringenomen behandeling van Israel door de VN-mensenrechtenraad.
C
IJO en CIDI organiseren daarom in samenwerking met organisaties over de hele wereld een demonstratie in solidariteit met Israel voor het gebouw van de Verenigde Naties waar het rapport zal worden gepresenteerd. Iedereen die opkomt voor Israel en voor mensenrechten is uitgenodigd bij deze demonstratie. CIJO en CIDI zorgen voor busvervoer.

Zondagavond 28 juni vertrekken we naar Genève. De bus zal op meerdere plaatsen in Nederland stoppen zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen. De demonstratie in Genève zal plaatsvinden op maandag 29 juni van 12:00 tot 15:00 uur. Maandagavond zal de bus vertrekken, zodat we dinsdagochtend weer in Nederland arriveren.

Het wordt een lange rit met gelijkgezinden, en uw inzet is hard nodig, juist nu.

Voor meer informatie en aanmelding stuurt u een mail naar cijo@jongerencidi.eu

Laat uw stem horen bij de VN-mensenrechtenraad! Voor Israel, voor mensenrechten.