Steekwoord: Australië

 • Australische regering klaar om Jeruzalem als hoofdstad te erkennen

  IN ISRAEL / 11 dec 2018
  De Australische regering staat op het punt om Jeruzalem officieel als hoofdstad van Israel te erkennen, zo melden media als Haaretz en het Australische SBS News vandaag. De erkenning, die al langer in de maak is, zou vandaag in de Australische ministerraad worden vastgesteld en morgen worden […]
 • Australië overweegt ambassadeverhuizing naar Jeruzalem

  IN ISRAEL / 16 okt 2018
  Australië "overweegt" haar ambassade naar Israels hoofdstad Jeruzalem te verhuizen. Dat maakte premier Scott Morrison bekend in een statement over de oppositie van zijn land tegen een voorzitterschap van de G77 door de Palestijnse Autoriteit.
 • Australië staakt subsidies aan PA vanwege terroristenbetalingen

  IN ANDER NIEUWS / 2 jul 2018
  Australië gaat de Palestijnse Autoriteit niet langer direct financieel steunen. Dit geld zal in plaats daarvan ten goede komen aan een VN-fonds ten behoeve van Palestijnen. Aanleiding voor de subsidiestop is de bezorgdheid over de PA-uitkeringen aan veroordeelde terroristen.
 • Aantal antisemitische incidenten in Australië neemt toe

  IN ANTISEMITISME / 27 nov 2017
  Uit een jaarlijks verslag gepubliceerd door de Executive Council of Australian Jewry (ECAJ), blijkt een toename van tien procent van antisemitische incidenten. Als belangrijke factor voor deze ontwikkeling wijst het rapport naar de stichting van een nieuwe nazi-groep.