Steekwoord: regering

 • Israelisch kabinet presenteert de begroting

  IN ISRAEL / 2 aug 2021
  Voor het eerst sinds 2018 heeft het Israelische kabinet ingestemd met een nieuwe begroting. Het is nu aan de Knesset, waar de coalitie een flinterdunne meerderheid van 1 zetel heeft.
 • Knesset in spagaat over Herenigingswet

  IN ISRAEL / 6 jul 2021
  De Knesset is niet akkoord met de geplande verlenging van de Herenigingswet, waarmee voorkomen werd dat Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever via een huwelijk in Israel kunnen wonen. De wet uit 2003 leunde zwaar op het veiligheidsaspect, met name vanuit […]
 • Kaag informeert Kamer over uitvoering motie-Sjoerdsma

  IN NEDERLAND / 17 jun 2021
  In een schrijven stelt het kabinet hoe zij vorm zal geven aan de motie-Sjoerdsma, die zich richtte op het inzetten voor een staakt-het-vuren. In de beantwoording benadrukt het kabinet het belang van de tweestatenoplossing en waarschuwt zij voor unilaterale stappen […]
 • Wie is wie in de nieuwe Israelische regering?

  IN ISRAEL / 16 jun 2021
  De regering Bennett-Lapid kent een lange lijst met nieuwe kabinetsleden. Sommigen zijn oude bekenden, maar er zijn ook veel nieuwe gezichten. Hieronder in het kort wat hen onderscheidt.
 • Regering Bennett-Lapid geïnstalleerd

  IN ISRAEL / 14 jun 2021
  Israel heeft een nieuwe regering, de regering Bennett-Lapid. Na 12 jaar Benjamin Netanyahu aan het roer, neemt nu Naftali Bennett het stokje over. Zijn regering bestaat uit een brede coalitie van wel 8 partijen, van allerlei pluimage. Bennett blijft premier […]
 • Coalitiedeals formeel gesloten in Israel

  IN ISRAEL / 11 jun 2021
  De Israelische ‘veranderingsregering’ komt steeds dichterbij, met het formeel sluiten van coalitiedeals tussen alle acht betrokken partijen. Hieruit is langzaam een beeld te schetsen van het beleid en samenstelling van de nieuwe Israelische regering.
 • Lapid en Bennett vormen coalitie

  IN ISRAEL / 3 jun 2021
  Naftali Bennett en Yair Lapid hebben woensdagavond aangekondigd alsnog een regering zonder zittend premier Benjamin Netanyahu en zijn Likoed te vormen.
 • Bennett en Lapid werken aan brede coalitie

  IN ISRAEL / 7 mei 2021
  Nu president Rivlin de opdracht gegeven heeft aan Lapid om samen met Bennett te formeren, begonnen vrijdagochtend gesprekken over een zeer brede coalitie.
 • Lapid mag formeren voor Bennett

  IN ISRAEL / 6 mei 2021
  President Rivlin heeft Yair Lapid woensdagavond aangewezen als formateur, nu het Netanyahu niet gelukt is om een regering te vormen. Als dat lukt, wordt Naftali Bennett de nieuwe premier van Israel.
 • Rivlin laat Netanyahu formeren, ondanks strafzaak

  IN ISRAEL / 6 apr 2021
  President Reuven Rivlin heeft na gesprekken met alle partijleiders besloten dat Likoed-leider en premier Benjamin Netanyahu als eerste mag proberen om een regering te vormen. Ondanks de juridische strijd waarin hij verwikkeld is, krijgt hij het mandaat toegewezen om binnen […]