CIDI bezorgd over geweld in Israel

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 11 mei 2021 CIDI GAZA ISRAEL

Door het afvuren van honderden raketten op burgerdoelen in Israel en het oplaten van met explosieven uitgeruste luchtballonnen heeft de terroristische organisatie Hamas de enorme spanningen in Israel verder op scherp gezet. Dit is een zorgwekkende escalatie van een eerder uit de hand gelopen geweldsuitbarsting in Jeruzalem.

CIDI veroordeelt de aanvallen op onschuldige Israelische burgers door onder meer Hamas en Islamitische Jihad, waardoor er al meerdere slachtoffers vielen, en staat achter de militaire reactie van Israel. CIDI roept politici op om de aanvallen van Hamas te veroordelen en niet naar excuses ervoor te zoeken.

Het stemt tot verbijstering dat enkele Nederlandse parlementariërs eenzijdige sancties tegen Israel voorstellen, terwijl Palestijnse leiders voortdurend het vuur opstoken met hun oproepen tot geweld en er vanuit Gaza al dagen raketten worden afgevuurd. Dit is een onverantwoordelijke aanmoediging voor extremistische Palestijnse groeperingen om het geweld te intensiveren.

CIDI roept het toekomstige kabinet op om in het regeerakkoord op te nemen dat zowel Israel als de Palestijnen de verantwoordelijkheid hebben om te komen tot een vreedzame oplossing van het conflict. Disproportionele druk op één partij werkt contraproductief. Nederland moet zij aan zij staan met Israel in de strijd tegen terreur.

CIDI roept op tot de-escalatie aan beide kanten, voordat er nog meer slachtoffers vallen.