IAF beantwoordt raketaanval door salafisten in Gaza

De salafistische Al-Tawheed brigade heeft drie raketten op Israel afgevuurd. In antwoord hierop heeft de Israelische luchtmacht doelen in Gaza bestookt.

Donderdagavond was in Sederot en in de regio’s Hof Ashkelon en Sha’ar HaNegev het luchtalarm te horen. Eén raket kwam op een leeg veld in Israel terecht. De andere twee raketten kwamen in de Gazastrook zelf neer. De jihadisten van de salafistische Al-Tawheed brigade hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de deels mislukte raketaanval.

In antwoord op de beschieting, heeft de Israelische luchtmacht doelen van Hamas in Gaza bestookt. Aangezien Hamas de scepter in de kustenclave zwaait, houdt Israel de terroristische organisatie verantwoordelijk voor alle activiteiten die vanuit de landstrook uitgevoerd worden.

Mogelijk is de raketbeschieting door de Al-Tawheed brigade een wraakactie voor Trumps erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israel. Verschillende Palestijnse groeperingen, waaronder Hamas, hebben opgeroepen tot meerdere “dagen van woede”. Donderdag kwam het al meerdere keren tot een treffen tussen protesterende Palestijnen en Israelische soldaten, met tientallen gewonden tot gevolg. 

 

Bron foto: @IAFsite / Twitter.