Steekwoord: raketten

 • Een maand oorlog

  IN ISRAEL / 7 nov 2023
  Het is ondertussen een maand oorlog in Israel. Het lijkt erop dat de oorlog een nieuwe fase ingaat. De IDF heeft Gaza-stad omsingeld en de Gazastrook in tweeën gedeeld. Langzaam maar zeker trekt de IDF nu Gaza-stad in. Een korte […]
 • Provocaties van Hezbollah: oplopende spanningen aan de grens

  IN ISRAEL, MIDDEN-OOSTEN / 8 aug 2023
  In de afgelopen weken lezen we veel over Hezbollah en de provocaties van deze groepering in de richting van Israel. Wat is er gebeurd? Incidenten Het eerste incident in de oplopende spanningen tussen Israel en Hezbollah vond plaats in Israel […]
 • Operatie ‘Shield and Arrow’ in volle gang

  IN ISRAEL / 11 mei 2023
  Sinds dinsdagochtend is de Israelische operatie ‘Shield and Arrow’ in volle gang. De operatie is gericht tegen de PIJ in Gaza.
 • HRW vindt bombardementen op Hamas-kantoren ‘oorlogsmisdaad’

  IN ISRAEL / 25 aug 2021
  Een nieuw rapport van Human Rights Watch (HRW) beschouwt ook bombardementen op 'burgerlijke' Hamaskantoren zonder doden als 'oorlogsmisdaad'.
 • HRW: Palestijnse raketaanvallen op Israel zijn oorlogsmisdaad

  IN ISRAEL / 12 aug 2021
  In het rapport over de handelingen van de Palestijnse terreurgroepen afgelopen mei stelt HRW dat de raketaanvallen op Israel een oorlogsmisdaad zijn.
 • Meer dan 16 raketten afgevuurd vanuit Libanon

  IN ISRAEL / 6 aug 2021
  Vrijdag werden vanuit Libanon minstens 16 raketten afgevuurd op Israel. Hezbollah eist het afvuren op, wat een significante escalatie inhoudt.
 • Raketten afgeschoten vanuit Libanon

  IN ISRAEL / 4 aug 2021
  Vanuit Libanon zijn drie raketten afgevuurd op het noorden van Israel. Het Israelische leger beantwoorde de beschietingen met artillerievuur.
 • Raketten afgevuurd op Israel vanuit Libanon

  IN ISRAEL / 23 jul 2021
  Afgelopen week zijn er enkele raketten afgevuurd vanuit Libanon op Israel. Dit werd waarschijnlijk gedaan door daar woonachtige Palestijnen als reactie op een vermeende Israelische luchtaanval in Syrië.
 • Wapenstilstand met Hamas

  IN ISRAEL / 21 mei 2021
  Israel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een "wederzijdse en onvoorwaardelijke" wapenstilstand met Hamas bereikt en aangekondigd. De wapenstilstand ging in om 1 uur 's nachts Nederlandse tijd, en heeft tot nu toe standgehouden.
 • Humanitair staakt-het-vuren door Hamas geschonden

  IN ISRAEL / 19 mei 2021
  Dinsdag was een humanitair staakt-het-vuren bemiddeld waarbij Israël de grens met Gaza opende om goederen door te laten. De Palestijnse terreurbeweging Hamas vuurde hierop echter mortiergranaten op de grensovergang af waar op dat moment de humanitaire goederen werden doorgelaten.