Steekwoord: raketten

 • Raketten afgevuurd op Israel vanuit Libanon

  IN ISRAEL / 23 jul 2021
  Afgelopen week zijn er enkele raketten afgevuurd vanuit Libanon op Israel. Dit werd waarschijnlijk gedaan door daar woonachtige Palestijnen als reactie op een vermeende Israelische luchtaanval in Syrië.
 • Wapenstilstand met Hamas

  IN ISRAEL / 21 mei 2021
  Israel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een "wederzijdse en onvoorwaardelijke" wapenstilstand met Hamas bereikt en aangekondigd. De wapenstilstand ging in om 1 uur 's nachts Nederlandse tijd, en heeft tot nu toe standgehouden.
 • Humanitair staakt-het-vuren door Hamas geschonden

  IN ISRAEL / 19 mei 2021
  Dinsdag was een humanitair staakt-het-vuren bemiddeld waarbij Israël de grens met Gaza opende om goederen door te laten. De Palestijnse terreurbeweging Hamas vuurde hierop echter mortiergranaten op de grensovergang af waar op dat moment de humanitaire goederen werden doorgelaten.
 • SP, PvdA en GroenLinks willen maatregelen tegen Israël

  IN NEDERLAND / 12 mei 2021
  Nadat in slechts twee dagen tijd meer dan duizend raketten op Israël zijn afgevuurd, pleiten de SP, PvdA en GroenLinks in Kamervragen voor maatregelen tegen Israël.
 • Meerdere slachtoffers door rakettenregen op Israel vanuit Gaza

  IN ISRAEL / 12 mei 2021
  Gedurende de nacht hebben terreurorganisaties in Gaza meer dan 1000 raketten afgeschoten op Israel. Er waren meerdere slachtoffers te betreuren.
 • Meer dan 200 raketten vanuit Gaza op Israël afgevuurd

  IN ISRAEL / 11 mei 2021
  Maandag zijn de opgelopen spanningen in Israel tot uitbarsting gekomen. Vanaf 18.00 zijn meer dan 200 raketten vanuit Gaza op Israel afgevuurd. 
 • Raketaanvallen op Israël tijdens spanningen Jeruzalem

  IN ISRAEL / 10 mei 2021
  In de nacht van zondag op maandag hebben vanuit de Gazastrook raketaanvallen op Zuid-Israël plaatsgevonden. De beschietingen vinden plaats ten tijde van steeds verder oplopende spanningen in Jeruzalem.
 • Visserszone Gazastrook heropend

  IN ISRAEL / 29 apr 2021
  Nadat maandag Israël na drie nachten op rij met raketaanvallen de visserszone van de Gazastrook had afgesloten, is de maatregel donderdag weer teruggedraaid. Dinsdagavond ging in het Israëlische dorp Kisufim het raketalarm nog af.
 • Drie nachten op rij raketaanvallen op Israël

  IN ISRAEL / 26 apr 2021
  Drie nachten op rij tot nu toe heeft het zuiden van Israël raketaanvallen vanuit de Gazastrook te verduren gehad. Naar verluidt dreigt Israël met een militair antwoord als de beschietingen door blijven gaan.
 • Syrische luchtafweer zet raketalarm in Israël in werking

  IN ISRAEL / 23 apr 2021
  Bij een vermeend Israëlische luchtaanval in de nacht van woensdag op donderdag, trad de Syrische luchtafweer in werking. Een van de afweerraketten is in de lucht in de buurt van Dimona ontploft, wat het raketalarm in werking zette. In antwoord […]