Steekwoord: raketten

 • IDF: maritieme smokkelpoging raketmateriaal Gaza tegengehouden

  IN ISRAEL / 7 jun 2019
  Het Israelische leger zegt vorige maand een poging tot het smokkelen van materiaal voor de productie van raketten in Gaza te hebben tegengehouden. 
 • Hamas zegt Iron Dome te kunnen omzeilen

  IN ISRAEL / 5 jun 2019
  Gisteren heeft terreurbeweging Hamas een video gepubliceerd waarin het zegt een manier te hebben gevonden om het Iron Dome luchtafweersysteem te omzeilen.
 • Twee projectielen vanuit Syrië op de Hermon afgevuurd, beantwoord met Israelische luchtaanvallen

  IN ISRAEL / 2 jun 2019
  Zaterdagavond zijn twee projectielen vanuit Syrië op de Hermon in de door Israel gecontroleerde Golanhoogten afgevuurd. Hierop heeft de Israelische luchtmacht een aantal aanvallen uitgevoerd op verschillende militaire posities in Syrië.
 • Staakt-het-vuren na honderden raketten uit Gaza

  IN ISRAEL / 6 mei 2019
  Na een weekeinde van honderden raketten afgevuurd door terreurgroepen in Gaza op dorpen en steden in Israel en bombardementen van de Israelische luchtmacht op terreurposities in de kustenclave, lijkt een staakt-het-vuren te zijn bereikt. De laatste gevechtsronde was begonnen door […]
 • Dreigende woordenwisselingen tussen Israel en Islamitische Jihad

  IN ISRAEL / 3 mei 2019
  Als de aanvallen vanuit Gaza voortduren, zal Israel terugkeren naar het beleid van gerichte moorden op terreurleiders, zo zou gisteren aan factieleiders in Gaza zijn meegedeeld. Hierop antwoordde terreurbeweging Islamitische Jihad dat in dat geval alle lijnen worden overschreden en […]
 • IAF-reactie op terreurballonnen beantwoord met raketaanval

  IN ISRAEL / 2 mei 2019
  Afgelopen nacht heeft de Israelische luchtmacht een vergeldingsaanval uitgevoerd op posities van Hamas in het noorden van de Gazastrook, in antwoord op de tientallen terreurballonnen die die dag waren opgelaten. Hierop werden vanuit de kustenclave twee raketten op Israel afgevuurd.
 • Onrustige nacht bij Gaza na raketaanval op Kfar Saba

  IN ISRAEL / 26 mrt 2019
  In antwoord op de raketaanval op Kfar Saba gisterochtend, is de Israelische luchtmacht afgelopen avond begonnen met het bombarderen van terreurposities in de Gazastrook. Hierop werden gedurende de nacht tientallen raketten op dorpen en steden in het zuiden van Israel […]
 • Hamas vuurt raket af op Kfar Saba

  IN ISRAEL / 25 mrt 2019
  Vanochtend vroeg werd centraal-Israel ruw gewekt door het raketalarm. Vanuit de Gazastrook was een raket afgevuurd op Kfar Saba, ten noorden van Tel Aviv. Volgens de IDF zit Hamas achter de beschieting.
 • Onrustig weekeinde bij de Gazastrook

  IN ISRAEL / 10 mrt 2019
  Het was een onrustig weekeinde bij de Gazastrook. Vrijdag waren weer rellen aan de grens waarbij meerdere gewonden vielen, terreurballonnen werden opgelaten en twee gewapende Palestijnen wisten Israel te infiltreren. Daarnaast was er twee keer sprake van een mortieraanval. Gedurende […]
 • Raketaanval vanuit de Gazastrook op Israel

  IN ISRAEL / 7 mrt 2019
  Gisteravond zijn een of mogelijk twee raketten vanuit de Gazastrook op Israel afgevuurd. In antwoord op de raketaanval, heeft de Israelische luchtmacht posities van Hamas in Gaza gebombardeerd.