Steekwoord: raketten

 • Twee raketten voor de kust van Ashdod neergekomen

  IN ISRAEL / 18 jan 2021
  In de nacht van zondag op maandag zijn vanuit de Gazastrook twee raketten richting Ashdod afgevuurd. De projectielen kwamen voor de kust van de Israëlische stad neer. In antwoord op de beschieting heeft de Israëlische luchtmacht tunnelworkshops van Hamas getroffen.
 • Samenwerkingsverband Palestijnse terreurgroepen houdt gezamenlijke oefening

  IN MIDDEN-OOSTEN / 29 dec 2020
  Voor het eerst heeft het Palestijnse gezamenlijke verzetscommando - een samenwerkingsverband van terreurgroepen - in de Gazastrook een gezamenlijke oefening gehouden. Hamas en elf andere facties namen deel aan de training die eenheid tegen Israël moet symboliseren.
 • Vrijdagavond twee raketten op Ashkelon afgevuurd

  IN ISRAEL / 28 dec 2020
  Vrijdagavond zijn twee raketten vanuit de Gazastrook op Ashkelon in Israël afgevuurd. In antwoord op de raketaanval, heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Raketinslag in Ashkelon beantwoord door Israëlische luchtmacht

  IN ISRAEL / 23 nov 2020
  Zaterdagavond is een raket vanuit de Gazastrook op Ashkelon afgevuurd. In de Israëlische stad is het projectiel op een magazijn neergekomen. In antwoord op de raketaanval heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Raketaanval op Ashdod tijdens storm

  IN ISRAEL / 15 nov 2020
  In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee raketten vanuit Gaza op Ashdod in Israël afgevuurd. Hamas beweert dat de raketaanval "onbedoeld" was en dat door blikseminslag tijdens een storm de raketten waren afgevuurd.
 • Twee raketten vanuit Gaza op Ashkelon afgevuurd

  IN ISRAEL / 23 okt 2020
  Donderdagavond zijn twee raketten vanuit de Gazastrook op de stad Ashkelon in Israël afgevuurd. In antwoord hierop heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Raketaanval na ontdekking infiltratietunnel uit Gaza

  IN ISRAEL / 21 okt 2020
  Nadat het Israëlische leger dinsdagavond bekendmaakte een infiltratietunnel vanuit de Gazastrook te hebben ontdekt, heeft vanuit de kustenclave een raketaanval op Zuid-Israël plaatsgevonden.
 • Raketaanval op Netiv HaAsara vrijdagavond

  IN ISRAEL / 16 okt 2020
  Vrijdagavond om negen uur is een raket vanuit de Gazastrook op het Israëlische dorp Netiv HaAsara afgevuurd. Het Israëlische leger heeft niet op de beschieting gereageerd.
 • Mortiergranaat op Kerem Shalom afgevuurd

  IN ISRAEL / 6 okt 2020
  Maandagavond is vanuit de Gazastrook een mortiergranaat op het Israëlische dorp Kerem Shalom afgevuurd. In antwoord op de beschieting, heeft de Israëlische luchtmacht een positie van Hamas getroffen. 
 • 13 raketten op Israël afgevuurd na eerdere raketaanval op Ashdod

  IN ISRAEL / 16 sep 2020
  Na een raketaanval op Ashdod op dinsdagavond, zijn in de nacht daarop 13 raketten op dorpen en steden in Israël in de buurt van Gaza afgevuurd. De raketbarrages kwamen terwijl de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uitvoerde voor de eerdere raketaanval.