Steekwoord: raketten

 • Islamitische Jihad-commandant Abu al-Ata door IDF gedood

  IN ISRAEL / 12 nov 2019
  Afgelopen nacht is Islamitische Jihad-commandant Baha Abu al-Ata gedood bij een gerichte aanval door Israël. In antwoord hierop vuurt Islamitische Jihad tientallen raketten vanuit Gaza af op dorpen en steden in Israël.
 • EU noemt raketaanval op Zuid-Israël ‘onacceptabel’

  IN ANDER NIEUWS / 4 nov 2019
  Naar aanleiding van de recente raketaanvallen op Zuid-Israël, heeft de Europese Dienst voor Extern Optreden (EEAS) van de Europese Unie een statement uitgebracht. In het persbericht wordt het afvuren van raketten op burgers "onacceptabel" genoemd.
 • Tien raketten vanuit Gaza op Sderot afgevuurd

  IN ISRAEL / 2 nov 2019
  Vrijdagavond werd de sjabbat in Sderot ruw verstoord: tien raketten werden vanuit de Gazastrook op de Zuid-Israëlische stad afgevuurd. De Israëlische luchtmacht heeft in antwoord op de raketaanval luchtaanvallen in Gaza uitgevoerd.
 • Raketaanval op Alumim en Be’eri vanuit Gaza

  IN ISRAEL / 1 nov 2019
  Donderdagavond is een raket vanuit Gaza op de dorpen Alumim en Be'eri in het zuiden van Israël afgevuurd. Het Israëlische leger zegt in antwoord op de raketaanval twee posities van terreurbeweging Hamas in de Gazastrook getroffen te hebben.
 • Raketproef Hamas zet Iron Dome in werking

  IN ISRAEL / 24 okt 2019
  Vanochtend trad het Iron Dome-luchtafweersysteem in werking: er leken projectielen vanuit Gaza richting Zikim te worden afgevuurd. Het bleek echter om een raketproef door terreurbeweging Hamas te gaan, waarbij twee raketten richting zee zijn afgevuurd.
 • Twee raketten vanuit Gaza richting Kisufim afgevuurd

  IN ISRAEL / 5 okt 2019
  Vrijdagavond zijn twee raketten vanuit Gaza richting het Israëlische dorpje Kisufim afgevuurd. De projectielen kwamen echter in de Gazastrook zelf neer. De raketaanval volgt nadat een dode is gevallen bij protesten en rellen aan de grens met Israël.
 • Zeven gewonden bij mislukte raketlancering in de Gazastrook

  IN MIDDEN-OOSTEN / 19 sep 2019
  Woensdagavond is vanuit Gaza een raketaanval op Israël uitgevoerd. De raketten haalden de Joodse staat echter niet, en twee projectielen kwamen terecht op een huis in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen.
 • Raketaanval vanuit Gaza op Yad Mordechai en Netiv HaAsara

  IN ISRAEL / 11 sep 2019
  Woensdagmiddag zijn drie raketten vanuit de Gazastrook richting de Israëlische dorpen Yad Mordechai en Netiv HaAsara afgevuurd. In antwoord op de raketaanval, heeft Israëlische artillerie op observatieposten van Hamas in Gaza geschoten.
 • Raketaanval op Ashkelon en Ashdod tijdens verkiezingsbijeenkomsten

  IN ISRAEL / 10 sep 2019
  Dinsdagavond werden vanuit Gaza raketten op Ashkelon en Ashdod afgevuurd. De raketaanval vond plaats terwijl verschillende politici in de Israëlische steden waren voor verkiezingsbijeenkomsten.
 • Raket- en drone-aanval vanuit Gaza na dood twee Palestijnen

  IN ISRAEL / 7 sep 2019
  Vrijdagavond werden vijf raketten vanuit Gaza op Sderot afgevuurd. Een dag later wierp een drone een explosief op een voertuig van het Israëlische leger. De aanvallen komen nadat twee Palestijnen vrijdagmiddag aan de grens met Israël zijn doodgeschoten.