Steekwoord: IAF

 • Vermeende Israëlische aanvallen bij Damascus en Homs

  IN ISRAEL / 1 jul 2019
  Op de nacht van zondag op maandag waren nabij Damascus en Homs in Syrië explosies waar te nemen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gaat het om Israëlische aanvallen op Iraanse posities, en zijn hierbij 15 doden gevallen.
 • Israel beschuldigd van raketaanval bij Syrisch dorp Al-Harra

  IN ISRAEL / 12 jun 2019
  Volgens Syrisch staatsmedium SANA heeft Israel afgelopen nacht raketten afgevuurd nabij het dorp Al-Harra, wat net voorbij de grens van de Golanhoogten ligt. Mogelijk zijn posities van Hezbollah en Iran het doelwit geweest.
 • Vermeende Israelische luchtaanval op Syrisch vliegveld T-4

  IN ISRAEL / 3 jun 2019
  Volgens Syrische staatsmedia heeft de Israelische luchtmacht op zondagnacht een aanval uitgevoerd op vliegveld T-4 nabij Homs. Het is niet voor het eerst dat de Syrische luchtmachtbasis doelwit zou zijn geweest van een Israelische luchtaanval.
 • Syrische beschieting van IAF-vliegtuig beantwoord met tegenaanval

  IN ISRAEL / 28 mei 2019
  Een vliegtuig van de Israelische luchtmacht is gisteren vanuit Syrië door luchtafweer beschoten, aldus de IDF. In antwoord hierop is een tegenaanval uitgevoerd op een Syrische luchtafweerbatterij in de buurt van Quneitra.
 • Vermeende Israelische luchtaanval nabij Damascus

  IN ISRAEL / 18 mei 2019
  Volgens Syrische staatsmedia hebben vliegtuigen van de Israelische luchtmacht raketten afgevuurd op doelen nabij Damascus. Zoals vaker bij vermeende Israelische luchtaanvallen, wordt geclaimd dat de Syrische luchtverdediging een aantal van de raketten zou hebben onderschept.
 • IAF-reactie op terreurballonnen beantwoord met raketaanval

  IN ISRAEL / 2 mei 2019
  Afgelopen nacht heeft de Israelische luchtmacht een vergeldingsaanval uitgevoerd op posities van Hamas in het noorden van de Gazastrook, in antwoord op de tientallen terreurballonnen die die dag waren opgelaten. Hierop werden vanuit de kustenclave twee raketten op Israel afgevuurd.
 • Israelische luchtaanval nabij Masyaf in Syrië

  IN ISRAEL / 13 apr 2019
  Volgens Syrische media heeft de Israelische luchtmacht doelen nabij de stad Masyaf in Syrië aangevallen. Doelwit van de luchtaanval zou onder andere een raketontwikkelingscentrum zijn geweest.
 • Onrustig weekeinde bij de Gazastrook

  IN ISRAEL / 10 mrt 2019
  Het was een onrustig weekeinde bij de Gazastrook. Vrijdag waren weer rellen aan de grens waarbij meerdere gewonden vielen, terreurballonnen werden opgelaten en twee gewapende Palestijnen wisten Israel te infiltreren. Daarnaast was er twee keer sprake van een mortieraanval. Gedurende […]
 • Israelische luchtaanval nabij Damascus beantwoord met raket

  IN ISRAEL / 21 jan 2019
  Afgelopen zondag heeft de Israelische luchtmacht aanvallen uitgevoerd in de buurt van Damascus. In antwoord hierop vuurde de Iraanse Revolutionaire Garde een raket af op Israel, die bij de Hermon is onderschept. Afgelopen nacht was opnieuw sprake van Israelische luchtaanvallen […]
 • Israelische luchtaanval op Iraanse wapens nabij Damascus

  IN ISRAEL / 27 dec 2018
  Op de avond van 25 december heeft de Israelische luchtmacht een aanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus uitgevoerd. Doelwitten waren Iraanse wapens, mogelijk bestemd voor terreurbeweging Hezbollah.