Steekwoord: IAF

 • Vermeend Israëlische luchtaanval nabij Damascus

  IN ISRAEL / 9 apr 2021
  Volgens Syrisch staatsmedium SANA heeft in de nacht van woensdag op donderdag een Israëlische luchtaanval nabij Damascus hebben plaatsgevonden. SANA meldt "materiële schade" en vier gewonde Syrische militairen.
 • Vermeend Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus

  IN ISRAEL / 15 feb 2021
  In de nacht van zondag op maandag hebben volgens Syrische staatsmedia Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus plaatsgevonden. Verschillende aan Iran gelinkte locaties zouden zijn getroffen.
 • Vermeend Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Syrië

  IN ISRAEL / 5 feb 2021
  Op de late woensdagavond hebben volgens Syrische staatsmedia Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus en in het zuiden van Syrië plaatsgevonden. Verschillende posities gelinkt aan de Iraanse Revolutionaire Garde en Hezbollah zouden zijn getroffen. Volgens Syrisch staatsmedium SANA werd de aanval uitgevoerd […]
 • Vermeend Israëlische luchtaanval nabij Hama

  IN ISRAEL / 22 jan 2021
  Volgens Syrische staatsmedia heeft op de vroege vrijdagochtend een Israëlische luchtaanval nabij Hama plaatsgevonden. Recent lijkt sprake te zijn van een toename in het aantal vermeend Israëlische acties tegen Iraanse activiteiten in Syrië.
 • Meerdere locaties in oosten van Syrië gebombardeerd

  IN ISRAEL / 14 jan 2021
  Bij een vermeend Israëlische luchtaanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn onder andere Iraanse wapenopslagplaatsen in het oosten van Syrië getroffen. Een anonieme Amerikaanse inlichtingenfunctionaris beweert dat het bombardement is besproken door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken […]
 • Vermeende Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus

  IN ISRAEL / 7 jan 2021
  Volgens Syrische staatsmedia hebben woensdagavond laat Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus plaatsgevonden. Getroffen locaties zouden door Iraanse troepen worden gebruikt en zijn in het verleden al eerder getroffen.
 • Vermeende Israëlische luchtaanvallen bij Masyaf

  IN ISRAEL / 28 dec 2020
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij het Syrische Masyaf wapenopslagplaatsen getroffen. Volgens het regime van president Assad zit Israël achter de luchtaanvallen.
 • Israël eist actie van VN-Veiligheidsraad tegen Iraanse aanwezigheid in Syrië

  IN ISRAEL / 25 nov 2020
  Israël wil dat de VN-veiligheidsraad actie neemt tegen de Iraanse aanwezigheid in Syrië. Ondertussen treedt Israël zelf op tegen de Iraanse ingraving: in de nacht van dinsdag op woensdag vonden bombardementen plaats in Zuid-Syrië.
 • 13 raketten op Israël afgevuurd na eerdere raketaanval op Ashdod

  IN ISRAEL / 16 sep 2020
  Na een raketaanval op Ashdod op dinsdagavond, zijn in de nacht daarop 13 raketten op dorpen en steden in Israël in de buurt van Gaza afgevuurd. De raketbarrages kwamen terwijl de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uitvoerde voor de eerdere raketaanval.
 • Twee vermeend Israëlische luchtaanvallen in Syrië

  IN ISRAEL / 4 sep 2020
  Deze week hebben twee vermeend Israëlische luchtaanvallen plaatsgevonden in Syrië. De bombardementen zouden de mogelijkheid voor de Iraanse Revolutionaire Garde om wapens te transporteren hebben beperkt.