Steekwoord: IAF

 • Vermeend Israëlische luchtaanval nabij Hama

  IN ISRAEL / 22 jan 2021
  Volgens Syrische staatsmedia heeft op de vroege vrijdagochtend een Israëlische luchtaanval nabij Hama plaatsgevonden. Recent lijkt sprake te zijn van een toename in het aantal vermeend Israëlische acties tegen Iraanse activiteiten in Syrië.
 • Meerdere locaties in oosten van Syrië gebombardeerd

  IN ISRAEL / 14 jan 2021
  Bij een vermeend Israëlische luchtaanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn onder andere Iraanse wapenopslagplaatsen in het oosten van Syrië getroffen. Een anonieme Amerikaanse inlichtingenfunctionaris beweert dat het bombardement is besproken door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken […]
 • Vermeende Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus

  IN ISRAEL / 7 jan 2021
  Volgens Syrische staatsmedia hebben woensdagavond laat Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus plaatsgevonden. Getroffen locaties zouden door Iraanse troepen worden gebruikt en zijn in het verleden al eerder getroffen.
 • Vermeende Israëlische luchtaanvallen bij Masyaf

  IN ISRAEL / 28 dec 2020
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij het Syrische Masyaf wapenopslagplaatsen getroffen. Volgens het regime van president Assad zit Israël achter de luchtaanvallen.
 • Israël eist actie van VN-Veiligheidsraad tegen Iraanse aanwezigheid in Syrië

  IN ISRAEL / 25 nov 2020
  Israël wil dat de VN-veiligheidsraad actie neemt tegen de Iraanse aanwezigheid in Syrië. Ondertussen treedt Israël zelf op tegen de Iraanse ingraving: in de nacht van dinsdag op woensdag vonden bombardementen plaats in Zuid-Syrië.
 • 13 raketten op Israël afgevuurd na eerdere raketaanval op Ashdod

  IN ISRAEL / 16 sep 2020
  Na een raketaanval op Ashdod op dinsdagavond, zijn in de nacht daarop 13 raketten op dorpen en steden in Israël in de buurt van Gaza afgevuurd. De raketbarrages kwamen terwijl de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uitvoerde voor de eerdere raketaanval.
 • Twee vermeend Israëlische luchtaanvallen in Syrië

  IN ISRAEL / 4 sep 2020
  Deze week hebben twee vermeend Israëlische luchtaanvallen plaatsgevonden in Syrië. De bombardementen zouden de mogelijkheid voor de Iraanse Revolutionaire Garde om wapens te transporteren hebben beperkt. 
 • Meerdere raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël

  IN ISRAEL / 21 aug 2020
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn meerdere raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Sderot en een aantal dorpen in Israël uitgevoerd. In antwoord op de beschietingen heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Israëlische luchtmacht maakt historische vlucht in Duitsland

  IN ANDER NIEUWS / 19 aug 2020
  De Israëlische luchtmacht heeft dinsdag samen met de Luftwaffe een historische vlucht in Duitsland gemaakt. Vliegtuigen van de IAF en de Duitse luchtmacht vlogen langs concentratiekamp Dachau ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust, en langs vliegbasis Fürstenfeldbrück ter […]
 • Egyptische delegatie in Gaza gearriveerd om te bemiddelen

  IN ISRAEL / 17 aug 2020
  Maandagmiddag is een Egyptische delegatie in de Gazastrook gearriveerd om te bemiddelen. Er is dagelijks sprake van tientallen veldbranden in Zuid-Israël en zaterdagnacht vond een raketaanval plaats, en Israël heeft verschillende vergeldingsacties ondernomen.