Steekwoord: Biden

 • Bahreinse kroonprins wil input in Amerikaanse gesprekken met Iran

  IN MIDDEN-OOSTEN / 26 feb 2021
  De Bahreinse kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa wil dat bondgenoten van de Verenigde Staten input hebben in de Amerikaanse gesprekken die mogelijk met Iran gaan plaatsvinden. Dat meldt hij na een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
 • President Biden belt met premier Netanyahu

  IN ISRAEL / 18 feb 2021
  Er was al lichte paniek ontstaan in de Israelische media, maar een maand na zijn aantreden als president heeft Joe Biden de Israelische premier Benjamin Netanyahu gebeld. De twee heren hebben gesproken over Iran, het vredesproces en de sterke banden […]
 • Biden nomineert Tony Blinken als Secretary of State

  IN ANDER NIEUWS / 25 nov 2020
  Nu het stof na de Amerikaanse presidentsverkiezingen langzaam begint neer te dalen, lijkt het erop dat de machtsoverdracht toch werkelijk van start gaat. Joe Biden, de president-elect, heeft de eerste toekomstige kabinetsleden bekendgemaakt, met Anthony Blinken op Buitenlandse Zaken.
 • Zowel Israel als de Palestijnen feliciteren Biden met verkiezingsoverwinning

  IN ISRAEL / 9 nov 2020
  Na de bekendmaking dat Joe Biden was uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen begonnen de felicitaties van verschillende leiders binnen te komen. Ook premier Netanyahu en president Abbas feliciteerden Biden met zijn overwinning op president Trump.
 • De Amerikaanse presidentsverkiezingen en Israel

  IN ANDER NIEUWS / 2 nov 2020
  Op 3 november is de Amerikaanse presidentsverkiezing: krijgen zij nog vier jaar Trump, of slaat men een nieuwe weg in met Biden? De invloed van deze verkiezingen zal ver buiten de Amerikaanse landsgrenzen te merken zijn, en met name in […]