Steekwoord: saoedi-arabie

 • ‘Saoedi’s stammen af van Joden’

  IN ANTISEMITISME, MIDDEN-OOSTEN / 17 jan 2022
  Volgens een Iraanse generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde zou de koninklijke familie van Saoedi-Arabië afstammen van de Joodse stammen in de zevende eeuw vochten met de profeet Mohammed.
 • Nieuwe kandidaten Abraham-akkoorden

  IN ISRAEL / 6 jan 2022
  Op korte termijn is de verwachting dat de Comoren en de Malediven de Akkoorden zullen tekenen. Ook gesprekken met andere landen, zoals Indonesië en Saoedi-Arabië zouden goed verlopen.
 • Waarom de banden tussen de Arabische wereld en Israel normaliseren

  IN MIDDEN-OOSTEN / 1 sep 2021
  Door de recente Abrahamakkoorden hebben inmiddels zes Arabische landen officiële banden met Israel. Maar ook onofficieel wordt er flink aan de weg getimmerd om banden tussen Israel en de Arabische wereld aan te halen. Officiële en onofficiële handelsdeals met bijvoorbeeld […]
 • Saoedi-Arabië geeft 69 leden Hamas gevangenisstraffen

  IN MIDDEN-OOSTEN / 9 aug 2021
  Een Saoedische rechtbank heeft 69 leden van terreurorganisatie Hamas in het land veroordeeld tot gevangenisstraffen. De leden kregen die straf opgelegd wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie en het werven van fondsen voor terreur.
 • Saoedische pro-normalisatie journalist vrijgelaten

  IN MIDDEN-OOSTEN / 23 jul 2021
  De Saoedische journalist, Abdul Hameed Al-Ghabin, die al langer pleit voor vrede tussen Saoedi-Arabië en Israel, en daarvoor vastzat, is vrijgelaten.
 • Saoedische prins ontsteekt in tirade tegen Israël

  IN ISRAEL / 7 dec 2020
  De Saoedische prins Turki al-Faisal al-Saud stak zondag af in een tirade tegen Israël tijdens IISS Manama Dialogue. Hij beschreef Israël onder andere als een oorlogvoerende en apartheid praktiserende bezetter. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi weerspiegelen […]
 • Palestijnen hopen dat Saoedi-Arabië niet overgaat tot normalisatie

  IN MIDDEN-OOSTEN / 24 nov 2020
  Palestijnse facties zijn niet te spreken over het vermoedelijke bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Saoedi-Arabië. Ondanks dat de ontmoeting door een Saoedische adviseur is bevestigd, ontkent minister van Buitenlandse Zaken Faisal bin Farhan Al Saud dat een […]
 • Netanyahu bezoekt vermoedelijk Saoedi-Arabië

  IN MIDDEN-OOSTEN / 23 nov 2020
  Premier Netanyahu heeft zondag waarschijnlijk het eerste bezoek van een Israelisch staatshoofd gebracht aan Saoedi-Arabië. Hij was vermoedelijk aanwezig bij een bijeenkomst in de Saoedische stad Neom met Amerikaans buitenlandminister Mike Pompeo en Mossad-chef Yossi Cohen.
 • Jordanië opent zijn luchtruim voor Israël

  IN ISRAEL / 9 okt 2020
  Jordanië en Israël hebben deze week een luchtvaartverdrag getekend. Met het nieuwe akkoord kunnen vliegtuigen uit Israël gebruik maken van het Jordaanse luchtruim, en vice versa.
 • Eerste commerciële vlucht van Israël naar VAE een feit

  IN ISRAEL / 31 aug 2020
  Vandaag heeft voor het eerst een commerciële vlucht van Israël naar de Verenigde Arabische Emiraten plaatsgevonden. Het is tevens voor het eerst dat een Israëlisch vliegtuig gebruik maakt van Saoedisch luchtruim.