Dreigende woordenwisselingen tussen Israel en Islamitische Jihad

Als de aanvallen vanuit Gaza voortduren, zal Israel terugkeren naar het beleid van gerichte moorden op terreurleiders, zo zou gisteren aan factieleiders in Gaza zijn meegedeeld. Hierop antwoordde terreurbeweging Islamitische Jihad dat in dat geval alle lijnen worden overschreden en alle steden in Israel met raketten bestookt zullen worden.

Donderdagochtend werden twee raketten vanuit Gaza op Israel afgevuurd. De raketaanval was een reactie op een bestoking van Hamas-posities door de Israelische luchtmacht, wat in antwoord was op de tientallen terreurballonnen die gedurende de dag ervoor waren opgelaten en branden in het zuiden van de Joodse staat hadden ontstoken.

Naar aanleiding hiervan, gaf Israel via de Egyptische pendeldelegatie de waarschuwing aan de facties in Gaza te stoppen met de raketaanvallen en het oplaten van ballonnen met explosieven en ontstekingen. Duren de aanvallen voort, dan zal Israel er niet voor terugdeinzen om gerichte moorden op terreurleiders uit te gaan voeren, zo luidde de boodschap.

Hierop reageerde terreurbeweging Islamitische Jihad furieus. “Het verzet zal met volle kracht reageren,” aldus Jihad-leider Ziad Al-Nakhala. Als Israel de daad bij het woord voegt, worden alle lijnen overschreden, en zullen alle Israelische steden met raketten bestookt worden, zo luidde het antwoord van Al-Nakhala. 

Zijn statement sloot hij af met dankende woorden voor Iran. De confrontatie met het “zionistische project” wordt door de Islamitische Republiek geleid, aldus Al-Nakhala. Islamitische Jihad geniet steun van Teheran en maakt hier geen geheim van. De Iraanse Revolutionaire Garde tracht zich aan de noordgrens van Israel in te graven door militaire basissen in Syrië op te bouwen en wapens te leveren aan milities ten noorden van de Joodse staat. Een tweede front – in het zuiden vanuit door Gaza – bemoeilijkt Israel aanzienlijk om tegen de Iraanse dreiging op te treden.

Om de woorden van de terreurbaas te versterken, publiceerde Islamitische Jihad op dezelfde dag nog een videoboodschap. 

 

Terreurbeweging Islamitische Jihad heeft een video gepubliceerd met daarin o.a. de volgende boodschappen: – Er zal geen vrede zijn, we sterven liever in de strijd – Het doden van Palestijnen en het leven onder bezetting accepteren we niet – Er zal geen veiligheid voor Israeli’s zijn – We accepteren geen staakt-het-vuren

Geplaatst door CIDI op Donderdag 2 mei 2019