Terreurgroep Islamitische Jihad: onze strijd gaat door

Op de avond dat Israëls Onafhankelijkheidsdag begint – Jom Ha’atsmaoet – laat de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad in een videoboodschap weten dat ondanks de coronapandemie hun “strijd” doorgaat.

Dinsdagavond heeft de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad een video gepubliceerd. Op de beelden is te zien hoe leden van de terreurgroep maatregelen nemen tegen het coronavirus. Zo ontsmetten Islamitische Jihad-terroristen hun handen met desinfecterende gel en dragen zij mondkapjes. Ondertussen laat de video de gebruikelijke activiteiten van de militanten zien: er wordt aan tunnels gewerkt en raketten worden voorbereid om deze op Israël af te vuren.

“Onze strijd gaat door”, zo sluit de video in Arabisch en Hebreeuws af. Islamitische Jihad laat weten zich door de coronapandemie niet tegen te laten houden in haar terroristische activiteiten tegen Israël. Eerder deze maand publiceerde Islamitische Jihad ook al een dreigement richting de Joodse staat. Secretaris-generaal Ziad al-Nakhala eiste daarin dat Israël de blokkade op de Gazastrook opheft en gevangenen vrijlaat, met als alternatief dat Israëli’s naar de schuilkelders moeten vluchten. 

Eerder dreigde Hamas-leider Yahya Sinwar op televisie al richting de Joodse staat. “We zullen ervoor zorgen dat zes miljoen zionisten niet kunnen ademen als onze patiënten beademingsapparatuur nodig hebben maar ze niet kunnen vinden”, aldus de terreurchef tijdens een interview.

Palestijnse milities en terreurgroepen laten zien andere prioriteiten te hebben dan het coronavirus in te dammen. Zo dreigt ook het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) met raketaanvallen op Israël, en zegt het zich niet door de coronapandemie te zullen laten weerhouden de strijd voort te zetten.

Hoezeer de terroristen van Islamitische Jihad, Hamas en andere terreurgroepen het ook zouden willen, Israël gaat nergens heen. Op Jom Ha’atsmaoet viert de Joodse staat haar 72ste verjaardag – mazal tov, Am Yisrael Chai!