Twee terroristen Islamitische Jihad komen om door vroegtijdige explosie

Gisteren zijn twee terroristen van Islamitische Jihad omgekomen in het noorden van Gaza. Aanvankelijk kreeg Israel de schuld, maar het lijkt door een eigen fout van de terroristen mis te zijn gegaan.

De 25-jarige Hussein Ghazi Hussein Nasrallah en de 29-jarige Mustafa Sultan reden naar verluidt op een motor door het Palestijnse Beit Lahiya toen zij door een explosie getroffen werden. De motorrijders waren lid van Saraya al-Quds, een gewapende afdeling van de Palestijnse Islamitische Jihad terreurgroep.

Na de dood van de twee militanten volgde al snel een Pavlovreactie vanuit Palestijnse media. De jihadisten zouden zijn aangevallen door een Israelische drone, zo werd gemeld. Het Israelische leger ontkent echter een aanval in Noord-Gaza te hebben uitgevoerd.

Later op de dag publiceerde Islamitische Jihad een persbericht op haar site waarin de dood van twee leden wordt bevestigd. Terwijl normaal gesproken de terreurgroep met grote woorden wraak zweert tegen ‘de zionistische entiteit’, werd ditmaal de explosie niet aan Israel toegeschreven. Het statement vermeldt dat Nasrallah en Sultan, werkzaam voor een ingenieurseenheid, zijn omgekomen ‘tijdens voorbereidingen voor een jihadistische missie’.

De afgelopen dagen is Zuid-Israel meermaals het toneel geweest van raketbeschietingen. Verschillende facties in de Gazastrook hebben de Joodse staat bestookt met projectielen. Een aantal van deze raketten zijn door het Iron Dome raketschild onderschept.

Het lijkt er dus op dat de twee omgekomen terroristen bezig waren met het vervoeren van een raket op hun motor, om deze op Israel af te gaan vuren. Hun aanval hebben ze echter nooit kunnen uitvoeren, daar er blijkbaar iets mis ging en de raket voortijdig ontplofte. 

 

Bron foto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.