Steekwoord: Irak

 • Nieuwe wet maakt Israelhaat de norm in Irak

  IN MIDDEN-OOSTEN / 1 jun 2022
  Iraakse parlementariërs hebben een wet aangenomen die normalisering van de banden met Israel strafbaar stelt. Sterker nog: alle relaties, inclusief zakelijke banden, kunnen worden bestraft met de doodstraf of levenslange gevangenisstraf. Honderden Irakezen verzamelden zich in het centrum van Bagdad […]
 • Hamas veroordeelt aanslag in Bagdad

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 jan 2021
  De Palestijnse terreurorganisatie Hamas heeft via een verklaring de aanslag in Bagdad scherp veroordeeld. Bij de aanslag kwamen 32 mensen om het leven en raakten meer dan 100 mensen gewond. IS eiste later de aanslag op.
 • Komt er oorlog? Of gewoon meer van hetzelfde?

  IN EDUCATIE / 16 dec 2019
  “Volgens mij verandert Turkije op het moment in een soort Pakistan: een modern land dat in handen is van radicale islamisten. Het verbaast me echt dat een land naar de EU en naar Pakistan kan kijken, en besluiten dat ze […]
 • Irak beschuldigt Israël van luchtaanvallen op volksmobilisatie-eenheden

  IN ISRAEL / 2 okt 2019
  Volgens de Irakese premier Adel Abdul Mahdi "suggereren belangrijke indicators" dat Israël achter de recente luchtaanvallen op door Iran gesteunde volksmobilisatie-eenheden in Irak zit. Het Israëlische leger geeft geen commentaar op de beschuldigingen uit Baghdad.
 • IAF zou aanvallen op Iraanse posities uitgebreid hebben naar Irak

  IN ISRAEL / 30 jul 2019
  De Israëlische luchtmacht heeft naar verluidt haar aanvallen op Iraanse raketleveringen uitgebreid naar Irak. Dat stelt de in Londen uitgegeven Arabische krant Asharq Al-Awsat, die zich zegt te baseren op westerse diplomatieke bronnen.
 • Weer vermeende Israëlische luchtaanval op Syrisch Al-Harra

  IN ISRAEL / 24 jul 2019
  Volgens Syrische staatsmedia hebben posities van het Syrische leger en diens bondgenoten bij Al-Harra afgelopen nacht onder vuur gelegen van "Israëlische agressie". Vorige maand zou ook al een Israëlische luchtaanval op de strategisch gelegen heuvel hebben plaatsgevonden.
 • Irak dreigt staatsburgerschap vredesactivist in te trekken

  IN MIDDEN-OOSTEN / 10 jul 2019
  Voormalig Miss Irak Sarah Idan dreigt haar Iraakse staatsburgerschap kwijt te raken, nadat ze zich bij de Verenigde Naties uitsprak voor vrede met Israel.