Steekwoord: qatar

 • Nieuwe fase in staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël

  IN ISRAEL / 18 jun 2019
  Nu Israël is begonnen met de aanleg van een nieuwe waterleiding, de visserszone heeft heropend en de Qatarese gezant met vijftien miljoen dollar heeft doorgelaten tot de Gazastrook, lijken de afspraken voor het fragiele staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël steeds […]
 • Qatar deelt geld uit in Gaza terwijl Hamas staakt-het-vuren in stand probeert te houden

  IN MIDDEN-OOSTEN / 13 mei 2019
  Banken in de Gazastrook zijn vandaag begonnen met het uitdelen van Qatarese subsidies aan arme gezinnen. De geldstroom komt na een week van relatieve rust. Hamas probeert het fragiele staakt-het-vuren in stand te houden.
 • Hamas wijst vijftien miljoen dollar uit Qatar af

  IN ISRAEL / 25 jan 2019
  Nadat het Israelische veiligheidskabinet gisteren goedkeuring had gegeven voor het doorlaten van een tranche van vijftien miljoen dollar tot de Gazastrook, heeft terreurbeweging Hamas - die de kustenclave regeert - het geld afgewezen. Er wordt gevreesd voor een escalatie.
 • VAE: Al-Jazeera is antisemitisch

  IN ANTISEMITISME / 13 jul 2017
  "Het Al Jazeera televisienetwerk is antisemitisch, steunt terroristen en zet aan tot geweld." Aldus de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Anwar Gargash.
 • Saoedi-Arabië aan Qatar: stop met steun Hamas

  IN MIDDEN-OOSTEN / 7 jun 2017
  De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken heeft de regering van Qatar opgeroepen te stoppen met het steunen van Hamas en de Moslimbroederschap. De oproep volgt op het doorsnijden van diplomatieke relaties met Qatar door Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en de Verenigde […]