Steekwoord: terreurballonnen

 • Simons stelt Kamervragen over Israel

  IN ISRAEL / 21 jun 2021
  Sylvana Simons (BIJ1) stelt een rits Kamervragen over ‘het verbreken van de wapenstilstand (met Gaza) door Israël’. De vragen komen zeer suggestief en sturend over.
 • Egyptische delegatie in Gaza gearriveerd om te bemiddelen

  IN ISRAEL / 17 aug 2020
  Maandagmiddag is een Egyptische delegatie in de Gazastrook gearriveerd om te bemiddelen. Er is dagelijks sprake van tientallen veldbranden in Zuid-Israël en zaterdagnacht vond een raketaanval plaats, en Israël heeft verschillende vergeldingsacties ondernomen.
 • Egypte waarschuwt Hamas te stoppen met terreurballonnen

  IN ISRAEL / 13 aug 2020
  Egypte roept Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen op te stoppen met het oplaten van terreurballonnen vanuit de Gazastrook. Ondanks meerdere vergeldingsacties door Israël, worden de ballonnen met geïmproviseerde explosieven nog steeds opgelaten.
 • NU.nl past video over terreurballonnen aan na kritiek CIDI

  IN NEDERLAND / 12 aug 2020
  Opnieuw heeft een journalistiek medium berichtgeving over Israel aangepast, nadat CIDI wees op onjuistheden. Nieuwssite NU.nl noemde plaatsen in Zuid-Israel in een dinsdagmiddag gepubliceerde video 'Joodse nederzettingen'. Hoewel 'nederzetting' gebruikt kan worden als synoniem voor stad of dorp, wordt het […]
 • In antwoord op terreurballonnen sluit Israël Kerem Shalom-grensovergang met Gaza

  IN ISRAEL / 11 aug 2020
  In antwoord op het oplaten van terreurballonnen vanuit de Gazastrook, sluit Israël de Kerem Shalom-grensovergang met de kustenclave. "Als Hamas niet stopt met het oplaten van ballonnen, zullen we met grote kracht antwoorden", aldus de Israëlische defensieminister Gantz.
 • Gazaanse facties zoeken de escalatie met Israël op

  IN ISRAEL / 10 aug 2020
  De Gazaanse facties zoeken de escalatie met Israël op. Al een aantal dagen is vrijwel dagelijks sprake van provocaties door milities vanuit de Gazastrook. De Libanese krant Al-Akhbar meldt dat Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen binnenkort het staakt-het-vuren willen beëindigen. 
 • Veldbranden in Israël na oplaten terreurballonnen in Gaza

  IN ISRAEL / 7 aug 2020
  Donderdag was sprake van meerdere veldbranden in Zuid-Israël, nadat in Gaza ballonnen met geïmproviseerde explosieven en vuurbommen waren opgelaten. In antwoord op de terreurballonnen, heeft de Israëlische luchtmacht ondergrondse infrastructuur van Hamas gebombardeerd.
 • Loos raketalarm in Zuid-Israël, explosieve ballonnen opgelaten

  IN ISRAEL / 26 mei 2020
  Dinsdag ging het raketalarm af in Zuid-Israël, het bleek echter te gaan om een loos alarm. In de Gazastrook worden weer explosieve ballonnen opgelaten om terreur in Israël te zaaien.