Steekwoord: VAE

 • Palestijnen weigeren hulp uit Abu Dhabi vanwege ‘normalisatie’ Israel

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 mei 2020
  Afgelopen week vond de eerste rechtstreekse vlucht ooit plaats van de Verenigde Arabische Emiraten naar Israel. Het vliegtuig uit Abu Dhabi bracht broodnodige hulpgoederen, bedoeld voor de Palestijnse Autoriteit (PA). Deze historische gebeurtenis kwam echter in de schaduw te staan […]
 • Goud voor Israelische judoka, maar zonder vlag of volkslied

  IN ISRAEL / 27 okt 2017
  De Israelische judoka Tal Flicker heeft gisteren de gouden medaille gewonnen op de Judo Grand Slam. Er was echter nergens op het toernooi in Abu Dhabi een Israelische vlag te zien, en het HaTikvah-volkslied werd niet afgespeeld.
 • VAE: Al-Jazeera is antisemitisch

  IN ANTISEMITISME / 13 jul 2017
  "Het Al Jazeera televisienetwerk is antisemitisch, steunt terroristen en zet aan tot geweld." Aldus de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Anwar Gargash.
 • Gaza ontvangt brandstof voor elektriciteit van Egypte dankzij rivaal van Abbas

  IN MIDDEN-OOSTEN / 21 jun 2017
  Gisteren is Egypte begonnen met het sturen van brandstof voor de elektriciteitscentrale in Gaza. Daarmee lijkt de elektriciteitscrisis voorlopig over. Eerder had Israel de stroomtoevoer verminderd omdat de Palestijnse Autoriteit niet langer de rekening wil betalen. Abbas-rivaal Mohammed Dahlan zou […]
 • Israel en de VAE vliegen samen

  IN ISRAEL / 28 mrt 2017
  Zowel Israel als de Verenigde Arabische Emiraten doen mee aan een luchtmachtoefening in Griekenland. De samenwerking is merkwaardig, omdat de twee landen geen diplomatieke betrekkingen hebben en de VAE Israel niet erkent.