Steekwoord: ambassade

 • Emiratische ambassade in Israel officieel geopend

  IN ISRAEL / 14 jul 2021
  De ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten is officieel geopend door de Emiratische ambassadeur Mohamed Al Khaja en de Israelische president Isaac Herzog. De opening komt kort nadat de Israelische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid de Israelische ambassade in […]
 • Kosovaarse ambassade in Jeruzalem geopend

  IN ISRAEL / 15 mrt 2021
  Zondag is de Kosovaarse ambassade in Jeruzalem geopend. Hiermee is Kosovo zowel het eerste Europese land als het eerste land met een islamitische meerderheid dat Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent.
 • Equatoriaal-Guinea gaat ambassade naar Jeruzalem verhuizen

  IN ISRAEL / 19 feb 2021
  Equatoriaal-Guinea gaat zijn ambassade naar Jeruzalem verhuizen. Dat meldt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu na een telefoongesprek met de Equatoriaal-Guinese president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
 • Senaat stemt voor behoud Amerikaanse ambassade in Jeruzalem

  IN ANDER NIEUWS / 5 feb 2021
  Met een grote meerderheid heeft in Washington D.C. de Senaat gestemd voor het behoud van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Slechts drie senatoren stemden tegen.
 • Kosovo en Israël normaliseren betrekkingen in virtuele ceremonie

  IN ISRAEL / 1 feb 2021
  Kosovo en Israël hebben maandag de diplomatieke betrekkingen formeel genormaliseerd. De ministers van Buitenlandse Zaken tekenden hiertoe een verklaring tijdens een virtuele ceremonie. Een verzoek voor een Kosovaarse ambassade in Jeruzalem is goedgekeurd.
 • Explosie nabij Israëlische ambassade in New Delhi

  IN ISRAEL / 30 jan 2021
  Vrijdagmiddag heeft een explosie plaatsgevonden nabij de Israëlische ambassade in New Delhi. Er zijn geen gewonden gevallen. Naar aanleiding hiervan, wordt wereldwijd de beveiliging van Israëlische diplomatieke missies opgeschroefd.
 • Israelische ambassade in de VAE geopend

  IN ISRAEL / 25 jan 2021
  Enkele maanden na de bekendmaking van de diplomatieke banden tussen Israel en de Verenigde Arabische Emiraten, is de Israelische ambassade in Abu Dhabi nu officieel geopend. Het kabinet van de VAE gaf gelijktijdig toestemming voor het openen van een ambassade […]
 • Malawi gaat ambassade in Jeruzalem openen

  IN ISRAEL / 3 nov 2020
  Malawi gaat een ambassade in Israëls hoofdstad Jeruzalem openen. Dat heeft de Malawische minister van Buitenlandse Zaken Eisenhower Mkaka dinsdagavond bekendgemaakt.
 • VS breidt onderzoeksprojecten uit tot Westoever en Golan

  IN ISRAEL / 28 okt 2020
  De VS breidt een drietal onderzoeksprojecten uit tot de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogte, volgens nieuw beleid t.o.v. de gebieden. VS-ambassadeur Friedman en premier Netanyahu tekenden een overeenkomst in Ariël.
 • Israel beheerde 11 jaar lang geheime ambassade in Bahrein

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 okt 2020
  Israel beheerde vanaf 2009 een geheime ambassade in Bahrein. "Alleen het bordje aan de deur moet vervangen worden" volgens een kenner, nu Israël met de normalisatie een officiële diplomatieke post in de Golfstaat kan gaan openen.