Steekwoord: vaccinatie

 • Israel opent voorzichtig de deuren voor toeristen

  IN ISRAEL / 13 apr 2021
  Vanaf 23 mei worden gevaccineerde toeristen weer Israel toegelaten, zo maakt het Israelische ministerie van Volksgezondheid bekend. In overleg met het ministerie van Toerisme is besloten dat groepsreizen vanaf die datum weer mogelijk zijn in Israel. Het zal de eerste […]
 • Coronamaatregelen in Israel verder afgezwakt

  IN ISRAEL / 8 apr 2021
  Nu meer en meer Israeli's zijn ingeënt tegen het coronavirus, nemen de gevallen snel af en kunnen de strenge maatregelen tegen de verspreiding weer worden afgeschaft. Het Israelische kabinet hoopt zo snel mogelijk alles weer volledig bij het oude te […]
 • Van Haga verspreidt weer desinformatie van antisemitische complotwebsite

  IN ANTISEMITISME / 7 apr 2021
  Kamerlid Van Haga (FvD) heeft opnieuw een website met antisemitische complottheorieën getweet om angst te verspreiden over coronavaccins.
 • Kurz en Frederiksen bezoeken Israel

  IN ISRAEL / 5 mrt 2021
  De Oostenrijkse kanselier Kurz en de Deense premier Frederiksen hebben een kort bezoek gebracht aan Israel. Zij spraken met premier Netanyahu over de succesvolle vaccinatiecampagne in Israel. Ook spraken zij af om samen op te trekken bij de productie van […]
 • Israel gaat deel van Palestijnse bevolking vaccineren

  IN ISRAEL / 2 mrt 2021
  Israel is begonnen met het vaccineren van meer dan 120.000 Palestijnen die in Israel werken en dus regelmatig de zogeheten Groene Lijn oversteken. Ook Palestijnen die werken in nederzettingen zullen door Israel gevaccineerd worden.
 • Toch geen vaccins vanuit Israel naar buitenland

  IN ISRAEL / 26 feb 2021
  Ondanks eerdere berichten gaat Israel geen vaccinaties naar het buitenland sturen. De deals, gemaakt door Netanyahu, zijn teruggefloten door zowel Benny Gantz als Avichai Mandelblit.
 • Abbas verbiedt vaccinatie op Tempelberg

  IN ISRAEL / 26 feb 2021
  PA-president Abbas heeft een Israelische vaccinatiepost op de Tempelberg gevetood, uit angst voor een 'Israelische aanwezigheid' op het Tempelbergplein.
 • Motie om vaccinatiebeleid Israël te hekelen verworpen

  IN NEDERLAND / 26 feb 2021
  Een door Tunahan Kuzu (DENK) ingediende motie die de regering verzoekt het Israëlische vaccinatiebeleid te hekelen, is door de Tweede Kamer verworpen. Alleen D66, SP, PvdD, DENK en Van Kooten-Arissen stemden voor.
 • Van Haga zaait angst over Israelische vaccinatie

  IN NEDERLAND / 25 feb 2021
  Bij het Kamerdebat gisteren over het coronavirus probeerde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) de Israelische vaccinatiecampagne in te zetten om paniek te zaaien over coronavaccins. Geert Wilders (PVV) en Rob Jetten (D66) haalden Israel juist aan als voorbeeld.
 • Israel stuurt meer dan 100.000 vaccins naar het buitenland

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nadat Israel al duizenden vaccins stuurde naar de Palestijnse gebieden, stuurt het land nu vaccins naar ongeveer vijftien landen, naar verluidt in ruil voor diplomatieke steun. Onder andere Italië, Tsjechië, Tsjaad en Honduras zouden Moderna-vaccins ontvangen van Jeruzalem.