Steekwoord: Yair Lapid

 • ‘Zelfs voor Hamas moet je compassie tonen’

  IN MIDDEN-OOSTEN / 20 okt 2021
  Minister van Buitenlandse Zaken Yaïr Lapid wil in ruil voor meer veiligheid voor zuid-Israel een injectie in de economie en infrastructuur van de Gazastrook bieden. Jan van Benthem (Nederlands Dagblad) is enthousiast: "er is een plan om Gaza te herbouwen." […]
 • Lapid op bezoek in Bahrein

  IN ISRAEL / 30 sep 2021
  Yair Lapid brengt deze dagen een officieel bezoek aan Bahrein. Hij is de eerste Israelische minister die het Golfstaatje bezoekt.
 • Lapid ontmoet EU-buitenlandministers

  IN ISRAEL / 12 jul 2021
  Voor het eerst sinds jaren zal een Israelische minister van Buitenlandse Zaken de gezamenlijke Raad Buitenlandse Zaken van de Europese Unie toespreken. Yair Lapid (Yesh Atid) hoopt hiermee de banden tussen Israel en de EU te versterken.
 • Lapid brengt eerste officiële bezoek aan de Emiraten

  IN ISRAEL / 29 jun 2021
  Als minister van Buitenlandse Zaken is Yair Lapid het eerste Israelische regeringslid dat een officieel bezoek brengt aan de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Lapid spreekt met Omaanse collega

  IN ISRAEL / 24 jun 2021
  De Israelische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid (Yesh Atid) sprak vandaag met zijn collega uit Oman. De twee landen hebben geen officiële betrekkingen, maar onderhouden al jaren onofficieel contact met elkaar. Oman hoopt dat Israel stappen richting een duurzame […]
 • Wie is wie in de nieuwe Israelische regering?

  IN ISRAEL / 16 jun 2021
  De regering Bennett-Lapid kent een lange lijst met nieuwe kabinetsleden. Sommigen zijn oude bekenden, maar er zijn ook veel nieuwe gezichten. Hieronder in het kort wat hen onderscheidt.
 • Regering Bennett-Lapid geïnstalleerd

  IN ISRAEL / 14 jun 2021
  Israel heeft een nieuwe regering, de regering Bennett-Lapid. Na 12 jaar Benjamin Netanyahu aan het roer, neemt nu Naftali Bennett het stokje over. Zijn regering bestaat uit een brede coalitie van wel 8 partijen, van allerlei pluimage. Bennett blijft premier […]
 • Coalitiedeals formeel gesloten in Israel

  IN ISRAEL / 11 jun 2021
  De Israelische ‘veranderingsregering’ komt steeds dichterbij, met het formeel sluiten van coalitiedeals tussen alle acht betrokken partijen. Hieruit is langzaam een beeld te schetsen van het beleid en samenstelling van de nieuwe Israelische regering.
 • Lapid en Bennett vormen coalitie

  IN ISRAEL / 3 jun 2021
  Naftali Bennett en Yair Lapid hebben woensdagavond aangekondigd alsnog een regering zonder zittend premier Benjamin Netanyahu en zijn Likoed te vormen.
 • Bennett en Lapid werken aan brede coalitie

  IN ISRAEL / 7 mei 2021
  Nu president Rivlin de opdracht gegeven heeft aan Lapid om samen met Bennett te formeren, begonnen vrijdagochtend gesprekken over een zeer brede coalitie.