Steekwoord: Golan

 • Twee projectielen vanuit Syrië op de Hermon afgevuurd, beantwoord met Israelische luchtaanvallen

  IN ISRAEL / 2 jun 2019
  Zaterdagavond zijn twee projectielen vanuit Syrië op de Hermon in de door Israel gecontroleerde Golanhoogten afgevuurd. Hierop heeft de Israelische luchtmacht een aantal aanvallen uitgevoerd op verschillende militaire posities in Syrië.
 • Mogherini: Geen twee-statenoplossing betekent geen oplossing

  IN ISRAEL / 17 apr 2019
  De Europese Unie wijst het concept van Israelische soevereiniteit op de Westelijke Jordaanoever af, aldus Hoge Vertegenwoordiger Federica Mogherini in het Europees Parlement gisteren. De EU past dit beleid ook toe ten aanzien van de Golan, aldus de EU-buitenlandchef.
 • Minister Blok: Israel bezet Golanhoogten illegaal

  IN NEDERLAND / 15 apr 2019
  In antwoord op schriftelijke vragen van Kamerleden Van der Staaij (SGP), De Roon (PVV) en Voordewind (CU) antwoordde minister Blok dat Israel de Golanhoogten illegaal bezet.
 • SGP, PVV en CU: Golan cruciaal voor Israel

  IN NEDERLAND / 27 mrt 2019
  SGP, PVV en CU vinden dat minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok te kritisch heeft gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen. De Tweede Kamerfracties hebben Kamervragen ingediend.
 • Verenigde Staten erkennen Israels soevereiniteit over de Golan

  IN ISRAEL / 25 mrt 2019
  Vandaag heeft de Amerikaanse president Donald Trump de Golan als onderdeel van Israel erkend. Vorige week kondigde hij dit al op Twitter aan. De bekendmaking kon op internationale kritiek rekenen, waaronder van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok.
 • Trump: Tijd voor de VS om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen

  IN ISRAEL / 22 mrt 2019
  Het is tijd voor de Verenigde Staten om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump gisteren in een bericht op Twitter. De formalisering van de erkenning zal naar verwachting volgende week plaatsvinden.
 • Syrische luchtafweerraket in Golan gevallen

  IN ISRAEL / 30 nov 2018
  Afgelopen nacht is een Syrische luchtafweerraket in een open deel van de Golan gevallen. Het nieuws werd bekend nadat het Syrische leger had gemeld op doelwitten in de lucht te hebben geschoten. Vermoed wordt dat de Israelische luchtmacht bombardementen op […]
 • Negen VN-resoluties tegen Israel aangenomen bij Algemene Vergadering

  IN ISRAEL / 16 nov 2018
  Het was weer eens een heus anti-Israel feest bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Niet minder dan negen resoluties, allen met veroordelende teksten over Israel, passeerden de revue. De overige 192 landen konden rekenen op nul berispende resoluties. […]
 • Israel bombardeert IS op de Golan

  IN ISRAEL / 2 aug 2018
  De Israelische luchtmacht heeft afgelopen nacht een bombardement uitgevoerd op terroristen van Islamitische Staat op de Golan. De militanten zouden zich op slechts 200 meter van het grenshek met Israel hebben bevonden.
 • IDF schiet Syrisch gevechtsvliegtuig neer

  IN ISRAEL / 24 jul 2018
  Het Israelische leger heeft een Sukhoi-gevechtsvliegtuig van de Syrische luchtmacht neergeschoten. Volgens de IDF was de Sukhoi twee kilometer diep het Israelische luchtruim binnengedrongen.