Steekwoord: Golan

 • Verenigde Staten erkennen Israels soevereiniteit over de Golan

  IN ISRAEL / 25 mrt 2019
  Vandaag heeft de Amerikaanse president Donald Trump de Golan als onderdeel van Israel erkend. Vorige week kondigde hij dit al op Twitter aan. De bekendmaking kon op internationale kritiek rekenen, waaronder van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok.
 • Trump: Tijd voor de VS om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen

  IN ISRAEL / 22 mrt 2019
  Het is tijd voor de Verenigde Staten om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump gisteren in een bericht op Twitter. De formalisering van de erkenning zal naar verwachting volgende week plaatsvinden.
 • Syrische luchtafweerraket in Golan gevallen

  IN ISRAEL / 30 nov 2018
  Afgelopen nacht is een Syrische luchtafweerraket in een open deel van de Golan gevallen. Het nieuws werd bekend nadat het Syrische leger had gemeld op doelwitten in de lucht te hebben geschoten. Vermoed wordt dat de Israelische luchtmacht bombardementen op […]
 • Negen VN-resoluties tegen Israel aangenomen bij Algemene Vergadering

  IN ISRAEL / 16 nov 2018
  Het was weer eens een heus anti-Israel feest bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Niet minder dan negen resoluties, allen met veroordelende teksten over Israel, passeerden de revue. De overige 192 landen konden rekenen op nul berispende resoluties. […]
 • Israel bombardeert IS op de Golan

  IN ISRAEL / 2 aug 2018
  De Israelische luchtmacht heeft afgelopen nacht een bombardement uitgevoerd op terroristen van Islamitische Staat op de Golan. De militanten zouden zich op slechts 200 meter van het grenshek met Israel hebben bevonden.
 • IDF schiet Syrisch gevechtsvliegtuig neer

  IN ISRAEL / 24 jul 2018
  Het Israelische leger heeft een Sukhoi-gevechtsvliegtuig van de Syrische luchtmacht neergeschoten. Volgens de IDF was de Sukhoi twee kilometer diep het Israelische luchtruim binnengedrongen.
 • Pro-Assad troepen in gedemilitariseerde zone aan grens met Israel

  IN ISRAEL / 26 jun 2018
  Troepen loyaal aan de Syrische president Bashar al-Assad hebben een verlaten VN-post in de gedemilitariseerde zone aan de grens met Israel overgenomen. Een schending van het troepenscheidingsakkoord tussen Syrië en Israel.
 • Gaat de VS de Golan als Israelisch erkennen?

  IN ISRAEL / 24 mei 2018
  Volgens de Israelische minister van Transport en Inlichtingen Israel Katz is nu de perfecte tijd voor de Verenigde Staten om Israels soevereiniteit over de Golan te erkennen. Volgens het lid van het Israelische veiligheidskabinet is dat niet alleen een steun […]
 • Sessie VN-Mensenrechtenraad weer vol anti-Israel obsessie

  IN ISRAEL / 27 mrt 2018
  Vorige week vond de 37ste sessie van de VN-Mensenrechtenraad plaats. Met één resolutie tegen Iran, één resolutie tegen Noord-Korea, twee resoluties tegen Syrië en vijf resoluties tegen Israel laat het internationale orgaan zich weer van haar disproportionele kant zien.
 • Rusland verruimt bufferzone aan de Syrische grens met Israel

  IN ISRAEL / 18 okt 2017
  De bufferzone van de wapenstilstandsovereenkomst in het zuidwesten van Syrië wordt vergroot van 5 naar 10 tot 15 kilometer. Dat heeft de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe aan Israel laten weten.