Steekwoord: #IsraelKiest2021

 • Rivlin laat Netanyahu formeren, ondanks strafzaak

  IN ISRAEL / 6 apr 2021
  President Reuven Rivlin heeft na gesprekken met alle partijleiders besloten dat Likoed-leider en premier Benjamin Netanyahu als eerste mag proberen om een regering te vormen. Ondanks de juridische strijd waarin hij verwikkeld is, krijgt hij het mandaat toegewezen om binnen […]
 • Mansour Abbas preekt verzoening en samenwerking

  IN ISRAEL / 2 apr 2021
  Gisteravond sprak Mansour Abbas, de leider van Ra’am, Israel toe. Met zijn 4 zetels in de Knesset kan hij het formatieproces beslissen.
 • Formatie-spel in Israel kan beginnen

  IN ISRAEL / 31 mrt 2021
  Vandaag worden de definitieve resultaten van de Israelische verkiezingen gepresenteerd aan president Reuven Rivlin. Daarmee wordt definitief bekend hoe de kaarten zijn geschud na de vierde verkiezingen op rij. Hiermee kan ook de formatie beginnen, die hopelijk leidt tot een […]
 • Vierde verkiezingsronde lijkt niet beslissend

  IN ISRAEL / 24 mrt 2021
  Ook de vierde Israelische verkiezingsronde in twee jaar tijd lijkt geen uitgesproken winnaar op te leveren.
 • Impasse voorspelt voor Israelische verkiezingen

  IN ISRAEL / 22 mrt 2021
  De impasse in de Israelische politiek, lijkt ook na de verkiezingen morgen niet verholpen te zullen worden. Van de groepen partijen vóór en tegen premier Netanyahu lijkt geen van tweeën een meerderheid te zullen kunnen vormen.
 • Machtsblokken voor en tegen Netanyahu in beeld

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nu de Israelische verkiezingen nog een maand op zich laten wachten, beginnen er de eerste duidelijke vormen van samenwerking te ontstaan. Wederom heeft de Likoed steun gekregen van de twee ultraorthodoxe partijen.
 • 39 partijen doen mee aan de Israelische verkiezingen

  IN ISRAEL / 5 feb 2021
  Het definitieve aantal partijen dat meedoet aan de Israelische verkiezingen is bekend. Maar liefst 39 partijen doen een gooi naar de Knesset. Toch verwachten analisten dat maar ongeveer dertien van hen een reële kans maken om in de Knesset te […]
 • Deadline inschrijven partijen Israelische verkiezingen nadert

  IN ISRAEL / 4 feb 2021
  De deadline voor politieke politieke partijen om zich voor de Israelische verkiezingen in te schrijven is vannacht. Wie gaat samen met wie?
 • Merav Michaeli gekozen tot nieuwe leider Arbeidspartij

  IN ISRAEL / 26 jan 2021
  De Arbeidspartij heeft een nieuwe leider gekozen: Merav Michaeli. De kwakkelende sociaaldemocratische partij koos haar met 77% van de stemmen.
 • Yesh Atid en Telem gaan uit elkaar

  IN ISRAEL / 12 jan 2021
  De twee centristische partijen, die samen als één fractie oppositie voerden tegen premier Benjamin Netanyahu, gaan hun eigen weg. Moshe Ya’alon, de leider van Telem, wil na drie verkiezingen samen met Yair Lapid, nu zelf de kar trekken.